maandag 30 april 2012

Nieuw doel!

Ik ben de afgelopen weken ontzettend druk geweest met mijn afstuderen en alle dingen die daar nog bij komen. Daarnaast heb ik vrij veel gehaakt, maar niet bewust voor A Granny A Day. Ik ben iemand die met veel dingen tegelijk bezig is, waardoor ik het zonde vind om voor A Granny A Day een nieuw project te beginnen. Ik haak zeker nog een granny per dag, maar tel deze niet mee. Dus ik heb besloten om toch te stoppen met A Granny A Day, omdat ik al zoveel granny's haak. Ook heb ik voor mezelf even wat grenzen gesteld, omdat ik elke keer weer met een nieuw project begon. Ik heb een rijtje gemaakt van alle projecten die nog wat steken nodig hebben, naaiwerk of draadjes die afgehecht moeten worden en afgesproken met mezelf, dat als ik 3 projecten af heb, ik met een nieuw mag beginnen. Hierbij heb ik wel uitzonderingen voor cadeautjes, opdrachten en swaps. Hieronder het rijtje met alle projecten die onafgemaakt overal liggen of waar ik momenteel mee bezig ben of waar ik een opdracht voor gekregen heb.

1. Een granny sprei, er moeten nog erg veel draadjes afgehecht worden en er moet een fleecedeken achter gehaakt worden.

2. Een telefoonhoesje met drukknoopje, even afhechten.
3. Twee uiltjes, even vullen, in elkaar zetten en afhechten.
4. Een stuk of 40 granny’s, van het Granny A Day project, moeten nog afgehecht worden, opgesteven worden en aan elkaar gehaakt worden.
5. Bloemenswap, voor 19 mei versturen.
6. Stormtrooperpoppetje haken, opdracht maar geen datum.
7. Een sprei voor mijn zusje afhaken.
8. Granny’s van de grannykring aanelkaar haken.
9. Granny’s van de maand augustus afhechten en opstijven.
10. Uilentasje in elkaar zetten.
11. Moederdagcadeautje haken enz.

Ik heb dit bericht geschreven tijdens mijn nachtdienst, dus er zijn vast een heleboel dingen die ik vergeten ben in het lijstje te zetten. Daarom komen er de komende weken vast aanvullingen. Er zijn ook een aantal projectjes waar ik ooit mee begonnen ben, maar die vreselijk uitgepakt zijn. Het is zonde om deze weg te gooien, dus ik wil ze gaan uithalen!

donderdag 12 april 2012

4 April t/m 11 April, Granny 95 t/m 102

Ik ben de 100 voorbij! En als ik terugkijk naar de afgelopen weken merk ik dat ik veel meer granny's haak dan die 100, als ik alles zou meetellen wat ik tot nu toe gehaakt heb, zit ik rond de 300 granny's. Alleen die volledige sprei voor mijn zusje is al een dik jaar! Maar ik ga wel door met A Granny A Day, het is toch wel leuk om een overzichtje te hebben. Ik heb nu ook weer 8 granny's gehaakt voor de grannykring. Nu heb ik voor de volgende 3 keer verzenden granny's, zodat dit niet vergeten wordt als ik druk ben met het afstuderen, een baan te zoeken en hopelijk met het samenwonen.

vrijdag 6 april 2012

Sprei voor mijn zusje

Ik ben een paar weekjes terug begonnen aan een sprei voor mijn zusje. Ik heb de gehele Wibra leeggehaald, in een auto vol wol naar huis terug gereden en begonnen aan de Sunburst vierkantjes. De sprei wordt 240 cm bij 180 cm, exclusief rand. Hij gaat in totaal 432 vierkantjes tellen, een gigantische sprei dus! Ik ben nu bezig om de tweede rand eraan te haken, en ik ben er nu al verliefd op! Jammer dat ik hem straks weg moet geven.

27 Maart t/m 3 April, Granny 87 t/m Granny 94

De granny's die in juni verzonden worden! En ja, alle draadjes moeten nog afgewerkt worden en ze moeten nog opgespeld worden!

Lenteswap

Ik heb in maart meegedaan aan de Lenteswap. Een paar dames van twitter maken dan iets voor een ander en krijgen iets van een ander. Deze keer met het thema Lente! Ik kreeg van Els een mooie sjaal waar ze ongelooflijk veel werk mee heeft gehad als ik hem zo bekijk! Ze heeft het wol zelf geverfd. De oranje en groene cirkels zijn Teneriffe kant en het blauwe garen is Guimpen. Ik ken allebei de manieren van handwerken niet, maar het ziet er wel mooi uit! Nog even een paar detail foto's!

Wat een kunstwerk he!






Ik mocht zelf iets voor Ingrid maken. Dit vond ik nog best moeilijk omdat ze geen eigen blog heeft ofzoiets en ik haar ook niet volgde voordat ik haar trok met de lootjes. Ze gaf mij als tip dat ze gek is op dingen waar ze iets in kan opbergen en daar heb ik mij door laten inspireren! Via twitter gaf ze aan dat ze er blij mee was, wat een opluchting.

Ik heb een oranje doily gemaakt, die zelfs mijn lief wel in huis wilde! Vind hem zelf ook erg mooi geworden, het is de eerste die ik gemaakt hebt. Mijn moeder maakt zulken ook altijd vroeger, maar dan met wit of cremé garen, niet echt mijn kleurtjes! Dit vind ik er zelf wel hip uitzien. Hij is gemaakt met Catania garen en haaknaald 3. De kleur is in het echt veel helderder!Het tasje is gemaakt met katoen en haaknaald 3,5 en volledig mijn eigen idee. Ik denk dat deze nog een keer gemaakt wordt voor mezelf, hetzelfde geldt voor het andere tasje. Die heb ik gemaakt vanaf een afbeelding op pinterest. Daarnaast heb ik nog een speldenkussentje gemaakt in lente kleurtjes, een regenboogtelefoonhoesje en een vilten bloemetje.
 

zondag 1 april 2012

26 Maart, Granny 86

Deze is het wel geworden, de Sunburst granny van Priscilla, met een puffsteek, wat een ontzettend leuk effect geeft. Ik haak deze met Saskia garen, in een volgend bericht plaats ik de eerste rij van de sprei!

25 Maart, Granny 85

Deze is het ook niet geworden, maar vind hem zelf wel leuk!

24 Maart, Granny 84

En deze granny is het ook niet geworden, vind hem wel erg leuk!

23 Maart, Granny 83

Deze granny is het ook niet geworden!

22 Maart, Granny 82

Mijn zusje is over dik anderhalve maand jarig en ik ga een sprei voor haar verjaardag haken. Krijg hem waarschijnlijk niet af voor haar verjaardag, maar dat maakt niet uit. Moest daarvoor even wat granny's  haken met Saskia Garen en haaknaald 4,5 om wat ideeën te krijgen voor een mooie sprei.


Deze granny is het niet geworden.