zaterdag 28 december 2013

Crochet Along, part 1

Dit jaar doe ik ook mee met de Crochet Along! De Dutch Crochet groep op Facebook heeft een Crochet Along opgestart naar aanleiding van dit patroon. Elke week plaatsen ze 2 tot 4 toeren vertaald in het Nederlands, en iedereen die wil kan dan meehaken! Er zijn nu al 700 mensen die meedoen via Facebook!

Het garen waar het orgineel van gemaakt is, is Stylecraft DK. De meesten haaksters gebruiken dit garen ook, maar ik ben gestart met Soft van Zeeman. Ik had nog zo'n grote voorraad liggen op zolder, dat moest eerst maar eens op! Ik haak met haaknaald 4, daardoor blijft hij lekker warm maar is hij wel lekker soepel. Ik ben deze week al gestart met de eerste toeren, zodat ik straks niet meteen achterloop. Mijne wordt ook ietsje breder als het orgineel, 2 meter. Lekker warm om straks onder te kruipen! De kleuren die je ziet, zijn ook de kleuren die ik ga gebruiken. Ik had nog een gemeleƫrde grijs erbij uitgekozen, maar deze heb ik toch weggelaten. Vind hem mooi zo!

5 opmerkingen:

 1. Wat gaaf he!! Ik ga ook meedoen, maar vroeg me af of het veel werk is om 1 toer te maken. Zou toch zonde zijn, als we 42 weken lang niets anders meer konden maken. Heb je lang gezeten op dit stuk?
  Prachtige kleuren trouwens.
  Groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hier denk ik een uur over gedaan, maar ze zeggen dat ik snel haak. Ik denk dat 1 toer niet zoveel werk. Succes met je project, ik zal het volgen!

   Verwijderen
 2. Jij bent al een lekker stukje op weg, super leuk! Ik ga ook meedoen,ben heel benieuwd. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben erg benieuwd, ik heb van de week wolletjes gescoord, ik wacht op het eerste deel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik doe ook mee! Ga ook haken met garen dat ik al had. Onder andere ook Soft van Zeeman. Gaat vast goedkomen...veel haakplezier!
  Groetjes, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen